sobota, 7 maja 2011

DOMOWE HOT-DOGI

 
 
Rodzince smakowały, niestety ja takich rarytasków jeść póki co na moim dukanie nie mogę ;)

Gotowe bułki do hot dogów
Parówki
Ser żółty
Kapusta pekińska
Ogórek
Czerwona papryka
Jogurt 0%

Sos- majonez + ketchup w równej proporcji

Bułki przecinamy ( ale nie do końca). Wkładamy sera - tyle ile kto lubi, na to parówka
Taki bułeczki wkładamy na blaszkę i do nagrzanego pieca do około 180 stopni na około 15 minut- aż się ser rozpuści.

Wyciagamy po tym czasie z pieca, środek polewamy sosem z ketchupu i majonezu, następnie nakładamy wcześniej przygotowaną sałatkę.
Moja to: poszatkowana kapusta pekińska , pokrojony ogórek, pomidor, wszystko posypane solą czosnkową, polane jogurtem O%. I gotowe

Smacznego !!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz